Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینی‌بای، مجید اخوان و یوسف سلامی مهمان برنامه تلویزیونی شبکه یک بودند و از اتفاقات و حاشیه‌های خبرنگاری گفتند. ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۴ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سیدعلی ضیا در «فرمول یک» میزبان به مناسبت محمدرضا حسینی‌بای خبرنگار صداوسیما بود و با مجید اخوان و یوسف سلامی دیگر خبرنگاران خبرگزاری صداوسیما نیز به گفتگو پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شایعه‌های مربوط به دخالت یک خبرنگار در حذف کنکور

حسینی بای در پاسخ به ضیا که او را سلطان کنکور می‌نامید، اظهار کرد: نفر برتر کنکور انسانی از چند روز قبل منتظر بوده که حسینی بای به او زنگ بزند. وقتی هم از خبرگزاری به او زنگ زدند و گفتند نفر اول شده باورش نمی‌شده و منتظر بوده من به او زنگ بزنم!

وی در پاسخ به اینکه شایعه‌ها می‌گوید شما مخالف حذف کنکور هستید، گفت: من رابطه‌ای با موسسان کنکور دارم و فقط آشنایی‌ام با سازمان سنجش است. من حتی فوق لیسانس ارتباطات قبول شدم اما به دانشگاه نرفتم. چون مشغله کاری داشتم، در حالی که فکر می‌کنند من از جایگاهم استفاده می‌کنم. به هر حال باید به تحصیلات عالیه خودم ادامه بدهم.

از مهران مدیری اصلاً دلخور نیستم

این گزارشگر درباره انتقادات و شوخی‌هایی که با او به خاطر نحوه گزارشگری در سیل آق‌قلا شده، تصریح کرد: من به هیچ عنوان از هیچ از عزیزی که با من شوخی کرده ناراحت نیستم، شوخی تا به مرز توهین و تخریب نرسد، ناراحت‌کننده نمی‌شود. من «دورهمی» را ندیده بودم اما وقتی این برنامه را به من نشان دادند اول با خودم گفتم که چرا اینطور حرف زد.

وی تأکید کرد: می‌دانم مهران مدیری خودش هنرمند است و کار طنز می‌کند. او هنرمند محبوبی است و من هم به او ارادت دارم. اولین باری هم هست که واکنش من به آن شوخی منعکس می‌شود. تا امروز درباره سیل هیچ اظهارنظری نکردم از مهران مدیری اصلاً دلخور نیستم، ایشان طناز و بازیگر محبوبی است و ما هم باید ظرفیت شوخی داشته باشم.

احساس کردم داخل آب بروم بهتر است

حسینی‌بای درباره اینکه بالاخره چرا تصمیم گرفت داخل آب، سیل را گزارش کند، توضیح داد: من می‌توانستم در نقطه‌ای از آق‌قلا بایستم و بگویم در این شهر سیل آمده، می‌توانستم در بخش کم‌عمق آب بایستم و این را بگویم، می‌شد سوار قایق یا نفربر شوم یا بالای ساختمانی بروم و بگویم سیل آمده. اما من به عنوان خبرنگار احساس کردم اگر بخواهم عمق آب را به مردم نشان بدهم و آنها را کامل در جریان مشکلات مردم قرار دهم، باید همین کار را بکنم. آنجا شرایط بدی حاکم بود و مردم سبد غذا را می‌انداختند تا برایشان غذا بگذارند.

وی اذعان کرد: آیا آن روز به من پست و مقام دادند یا گفتند قرار است مدیر شوم؟ آیا تشویقم کردند یا پول اضافه دادند؟ نه به قرآن مجید. چیز اضافه‌ای به من ندادند. حتی آن روز همسر من در خانه پدرش در شهرستان تکاب بود. کدام خانمی راضی است همسرش عید کنارش نباشد و به مناطق سیل‌زده برود؟ من فقط به عشق کارم رفته بودم. برخی گفتند من ریا و خودنمایی‌ام کرده‌ام.

این گزارشگر در بخش دیگری از سخنانش به خبرنگاران شهید و همچنین پیمان ابدی بدلکار فقید اشاره کرد و گفت: در سال چقدر خبرنگار کشته می‌شوند؟ شغل ما این است. وقتی حادثه‌ای رخ می‌دهد آیا درست است یک خبرنگار در فاصله چند صدمتری برود و گزارش بدهد؟ بزرگترین برگ برنده خبرنگار این است که در نزدیک‌ترین نقطه حادثه گزارش بگیرد.

مشکلات این مردم نجیب باید حل شود

حسینی بای با بیان اینکه نه اینستاگرام دارم نه توییتر، در شبکه‌های مجازی نیستم و در گوشی‌ام تلگرام ندارم، درباره مردم ایران گفت: مردم ما نجیب هستند و هرچه از آنها بگوییم کم است. آن موقع که انتخابات و راهپیمایی داریم و دشمن ما را تهدید کرده می‌آیند. مشکلات این مردم نجیب باید حل شود. مردم، مَنِ حسینی‌بای را در کوچه و خیابان می‌شناسد. ولی من یک خبرنگارم مسئول و وزیر که نیستم اما به حرف‌هایشان گوش می‌دهم.

ماجرای سریالی که "شهاب حسینی" را عوض کرد/ چرا تلویزیون "شوق‌پروازها" را فراموش کرده؟معاون سیما: "مزدک میرزایی" می‌تواند برگردد/ بُردن آرشیو صداوسیما حقیقت نداردحاشیه پزشکی 20:30 منتظر تصمیم مدیران!

من از مردم عذرخواهی می‌کنم

وی تصریح کرد: اگر یک گزارش انتقادی پخش شود فردایش 10 تا نامه می‌آید. من چند سال قبل در دولت قبل در کوی دانشگاه گزارشی از وضعیت خوابگاه و دانشجویان گرفتم اما فردا که می‌خواستم به سازمان سنجش بروم گفتند روابط‌عمومی گفته تو را راه ندهیم چون انتقاد کرده‌ای!

این خبرنگار با بیان اینکه مردم حق دارند انتقاد کنند، گفت: من به سهم خودم به خاطر همه مشکلات از مردم عذرخواهی می‌کنم و سر تعظیم فرود می‌آورم. من علیرغم بیماری‌های جسمی و روحی همیشه سر کار رفتم و کار خبرنگاری به ویژه در مناطق جنگی عوارض بسیاری دارد. در زمینه گزارشگری سوریه و مناطق جنگی هم خبرنگارانی جانشان را تقدیم کردند اما با گزارش‌هایشان توانستند به مردم نشان بدهند تروریست‌ها چه کسانی هستند. خبرنگار یک روز در سایه است یک روز در آفتاب، یک روز ورزشگاه آزادی و روز دیگر بین کنکوری‌هاست و روزی هم بین سیل‌زده‌ها و روز دیگر هم در جنگ.

وی در پایان درباره پسوند فامیلی‌اش توضیح داد: بای به معنی کشاورز و زمین‌دار است، پدر من  کشاورز و مادرم خانه‌دار است. من اصالتاً بچه آزادشهر گنبدکاووس گلستان هستم و این فامیلی هم به آنجا برمی‌گردد. در پایان از همسر خوبم تشکر می‌کنم و مردم تکاب هم که خیلی نازنین هستند.

ضیا در ادامه میزبان مجید اخوان و یوسف سلامی دیگر خبرنگاران صداوسیما بود.

سلامی هم اشاره کرد که همزمان مراسم تقدیر رئیس سازمان صداوسیما از خبرنگاران در حال برگزاری است که شنیده در آن بین 500 هزار تا یک میلیون تومان برای تقدیر به خبرنگاران می‌دهند اما او «فرمول یک»  را ترجیح داده است.

تنها خبرنگاری بودم که کودتای ترکیه را پوشش دادم

مجید اخوان نیز درباره حضور در کودتای ترکیه توضیح داد: وقتی هفتمین کودتای تاریخ معاصر ترکیه رخ داد، هیچ کس فکرش را هم نمی‌کرد قرار است کودتایی راه بیفتد. ساعت10 شب به وقت آنکارا و 11 و نیم شب به وقت تهران بود و من تازه از سرکار برگشته و مشغول دیدن خبرهای ترکیه بودم. درآن لحظه چندین نفر با من تماس گرفتند و فهمیدم در پایتخت کشوری که عضو ناتو است، کودتای دیگری نیز تکرار شده و بلافاصله خودم را به محل توطئه که در بلوار آتاتورک بود رساندم.

وی افزود: این بلوار مرکزیتی از نظر سیاسی دارد و تمامی نیروهای مسلح در آن منطقه مستقر هستند. محل اصلی کودتا آنجا بود. کار من شروع شد و بلافاصله یک پلاتو را آن هم با موبایلم گفتم که در کمتر از 10 دقیقه وارد فضای مجازی شد. اینگونه متوجه شدم در ترکیه دارد چنین اتفاقی می‌افتد و بعد از آن ارتباط تصویری با شبکه خبر برقرار کردم و در عرض حدود 48 ساعت بعدی دیگر نخوابیدم و حدود 200 ارتباط تصویری و تلفنی را برقرار کردم.

این گزارشگر یادآور شد: کودتا فقط در دو شهر استانبول و آنکارا بود. من فقط امکان استفاده از موبایلم را داشتم و امکان دیگری فراهم نبود. شبکه های خود ترکیه در وهله اول از انعکاس خبر کودتا جا ماندند، بعد از آن با استفاده از تصاویر شهری مثل دوربین‌های کنترل ترافیک گزارش‌هایی پخش کردند و بعد که مطمئن شدند کودتا شکست خورده خبرنگاران خود را هم فرستادند. کودتای وحشتناکی بود و تا قبل از اینکه شکست بخورد فقط من داشتم گزارش تهیه می‌کردم.

من اینترنت رایگان یک ساله را نمی‌خواهم

اخوان درباره برنامه‌های فعلی خود گفت: حاشیه‌ها را در قالب برنامه «شنیده‌ها» روی آنتن می‌آوریم و به ابهامات و سردرگمی‌های مردم پاسخ می‌دهیم. روزهای زوج هم برنامه‌ای در حوزه بین‌الملل را در شبکه خبر اجرا می‌کنم.

وی همچنین با بیان اینکه از اول دی‌ماه 1380 مشغول کار در صداوسیما هستم، درباره بزرگترین ترس خود و  همچنین خواسته‌اش در روز خبرنگار اظهار کرد: از اینکه عاقبت بخیر نشوم می‌ترسم. از آنتن همین برنامه هم از مسئولان می‌خواهم مشکل فیلتر برخی سایت‌ها مثل یوتیوب را برای خبرنگاران حل کنند. من اینترنت رایگان یک ساله را نمی‌خواهم و برداشتن فیلتر سایت‌هایی مثل یوتیوب که همه ویدئوهای مورد نیاز من در آن قرار دارد برایم از اهمیت بیشتری برخوردار است.

حاشیه‌های پزشکی را وزیر بهداشت تعطیل کرد

یوسف سلامی نیز با بیان اینکه از دوم هنرستان وارد عرصه خبر شدم، گفت: خبرنگاری را دوست نداشتم و دوست داشتم فوتبالیست شوم، بعد هم دلم می خواست بازیگر شوم اما پدرم مخالف بود، من هم دیگر وارد کار خبر شدم. اول در حوزه سلامت بودم که برنامه‌ام تعطیل شد. وزیر وقت بهداشت گفت خداراشکر که حاشیه‌های پزشکی تعطیل شد و برنامه ما تعطیل شد. من هم کلاً تعطیل شدم و از سلامت بیرون رفتم.

ضیا در ادامه ابراز امیدواری کرد به خاطر حرف هیچ وزیری هیچ برنامه‌ای تعطیل نشود.

آرزو می‌کنم حاشیه‌های پزشکی به 20:30 برگردد

سلامی درباره شب تعطیلی برنامه‌اش اظهار کرد: آن شب خیلی گریه کردم چون 17، 18 سال این برنامه را می‌چرخاندم و خیلی برای آن زحمت کشیدم و به همه بیمارستانها می‌رفتم. دکتر هاشمی می‌گفت امیدوارم تو را از در بیرون کنیم از پنجره وارد نشوی! فعلاً راضی هستم و در حوزه اجتماعی کار می‌کنم ولی امیدوارم پنجره‌ای باز شود که به آن حوزه برگردم.

جای "صرفاً جهت اطلاع" خالی است

وی تصریح کرد: درست است که در حوزه پزشکی زحمات زیادی می‌کشند اما مردم هنوز به پیج خود من هم پیام می‌دهند و مشکلاتشان در حوزه سلامت را می‌گویند. در روز خبرنگار آرزو می‌کنم حاشیه‌های پزشکی به 20:30 برگردد، سرزده برگردد، جای صرفا جهت اطلاع که کامران نجف‌زاده اجرا می‌کرد هم خالی است.

من برای خودم عمو پورنگی هستم!

سلامی در پاسخ به اینکه از چه چیزی می ترسد، گفت: از اینکه پولدار نشوم می‌ترسم! من فقط ماهی سه میلیون تومان حقوق می‌گیرم اما مردم که به ما نگاه می‌کنند فکر می‌کنند چه خبر است، انگار ما از فضا آمده‌ایم ولی ما هم در صف نانوایی می‌ایستیم و با همین سه میلیون تومان گوشت می‌خریم. حتی مکانی که با زحمت چندین ساله‌ام خریده‌ام خراب شده و همینطور افتاده است.

وی درباره واکنش‌ به شادی هم گفت: من اگر خیلی خوشحال شوم، جیغ می‌زنم و بالا و پایین می‌پرم. کودک درونم فعال است و عمو پورنگی هستم.

انتهای پیام/

R1515/P/S4,1430/CT1 واژه های کاربردی مرتبط شبکه یک تلویزیون رسانه ملی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شبکه یک تلویزیون رسانه ملی شبکه یک تلویزیون رسانه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۸۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم این شهر امروز پنجاه بِدَر را جشن گرفتند/ جشنی که مدارس را هم تعطیل می‌کند!

به گزارش خبرآنلاین، شاید در اکثر نقاط ایران نوروز با برگزاری مراسم سیزده بِدَر تمام شود، اما در شهر قزوین مردم همچنان بعد از روز سیزده برای عید دیدنی به خانه‌های یکدیگر می‌روند، شیرینی سنتی و میوه و چایی هم برقرار است، چراکه هنوز بهار به روز پنجاه نرسیده؛ ۱۹ اردیبهشت که شد، دیگر از مهمانی نوروزی خبری نیست، حالا همه باید پنجاهمین روز بهار را جشن بگیرند، درست مانند سیزده بدر، اما با یک تفاوت، در پنجاه بدرِ قزوینی‌ها، مردم به باغستان‌ سنتی می‌روند، تقریباً در جنوبی‌ترین نقطه شهر، آن‌جا بساط آش رشته و دُیماج برپا می‌کنند، بعلاوه‌ یک درخواست، آن هم طلب باران. این مراسم برای اهالی این شهر آن‌قدر دارای اهمیت است که امروز آموزش و پرورش این شهر مدارس نوبت بعدازظهر را تعطیل کرد، در اطلاعیه اداره کل آموزش و پرورش قزوین دلیل این تعطیلی حضور دانش آموزان و اولیا در مراسم سنتی پنجاه بدر و جلوگیری از ترافیک شهری در نوبت عصر روز چهارشنبه اعلام شده است.

دراین‌باره محمدحسین سلیمانی، پژوهشگر تاریخ، درباره مراسم پنجاه بدر می‌گوید: «پیشینه آیین پنجاه بدر به پیش از دوره اسلامی بازمی‌گردد و حداقل از دوره ساسانی که شهر قزوین تاسیس شد این آیین در پنجاهمین روز هر سال برگزار می‌شود.»

او در گفت‌وگویی با ایلنا بیان می‌کند که: «پنجاه بدر جزء معدود آیین‌هایی است که با گذشت حدود هزار و هشتصد سال از تاسیس شهر قزوین هنوز پابرجا است و مردم قزوین عصر روز نوزدهم اردیبهشت به مصلای جنوبی قزوین رفته و اگر در آن سال بارندگی خوبی بوده، به درگاه الهی شکرگزاری می‌کردند و اگر هم با خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی مواجه بودند در تمنای باران دست به دعا برداشته و به نیایش می‌پرداختند.»

همچنین مجتبی عباسی، کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی قزوین به ایرنا گفته: «زمان دقیقی در خصوص این آیین که در سال ۱۳۸۹ با شماره ۱۸۵ در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسیده است وجود ندارد، اما آنطور که از برخی شواهد پیداست ریشه برگزاری این مراسم به پیش از اسلام بازمی‌گردد و پس از اسلام نیز با برگزاری آئین‌های دینی مانند نماز ادامه یافته است، با توجه به اینکه شهر قزوین در اقلیمی گرم و خشک قرار دارد، طلب باران برای باروری زمین‌های زراعی و دشت قزوین باعث پدید آمدن این آیین سنتی شده است.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904348

دیگر خبرها

  • ببینید | چالش سخت مهران مدیری برای مهران غفوریان؛ جالی علی انصاریان خالی!
  • مهران مدیری با یک سریال بازمی گردد | جزئیات شروعِ پیش‌تولید پایتخت
  • مردم این شهر امروز پنجاه بِدَر را جشن گرفتند/ جشنی که مدارس را هم تعطیل می‌کند!
  • اعضای کابینه سیزدهم در حاشیه جلسه دولت چه گفتند؟
  • هدیه ترش و شیرین مهران غفوریان برای مهران مدیری
  • روایت بازیگر زن سینما از کامنت زشت یکی از آشناهای خود (فیلم)
  • هیچ مدیری به دلیل تخلفات انتخاباتی برکنار نشد
  • کنایه معنادار آذری جهرمی به زاکانی و رئیسی؛ نان در «اتوبوس»!
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد